#toc, .toc, .mw-warning { border: 1px solid rgb(170, 170, 170); background-color: rgb(249, 249, 249); padding: 5px; font-size: 95%; }#toc h2, .toc h2 { display: inline; border: medium none; padding: 0pt; font-size: 100%; font-weight: bold; }#toc #toctitle, .toc #toctitle, #toc .toctitle, .toc .toctitle { text-align: center; }#toc ul, .toc ul { list-style-type: none; list-style-image: none; margin-left: 0pt; padding-left: 0pt; text-align: left; }#toc ul ul, .toc ul ul { margin: 0pt 0pt 0pt 2em; }#toc .toctoggle, .toc .toctoggle { font-size: 94%; }body { font-size: 12pt; font-family: 'Liberation Serif'; }table { }td { border-collapse: collapse; text-align: left; vertical-align: top; }p, h1, h2, h3, li { font-family: 'Liberation Serif'; font-size: 12pt; }.text_body { margin-bottom: 0.212cm; margin-top: 0cm; }
Chokladcheesecake
Gjorde i lördags en chokladcheesecake. Ni som inte gillar allt för söta kakor kommer gilla denna! Jag hade gärna haft den lite sötare =o) men supergod och krekommenderar den faktiskt!!!
Chokladcheesecake
Cirka 12 bitar
Botten
350 g double chocolate chip cookies
75-100 g rumsvarmt smör
Fyllning
500 g cream cheese (Philadelphia eller liknande färskost)
3 dl crème fraiche, 34 % fett
0,5 dl starkt, ljummet kaffe (eller varför inte stark apelsinjucie eller vad man själv gillar)
200 g mörk choklad (jag tog mörk blockchoklad och det blev bra)
2 msk kakao (om man valt blockchoklad för att få lite mer chokladsmak)
3 ägg
En knapp dl strösocker
- Botten: Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 26 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
- Kör kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan du förbereder fyllningen.
- Fyllning: Rör cream cheese och crème fraiche smidigt tillsammans. Rör ner kaffet lite i taget i färskostblandningen.
- Bryt chokladen i mindre bitar, smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad och rör ner i färskostblandningen. Sikta i kakaon i färskostblandningen och rör om.
- Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och blanda ner lite i taget i smeten. Rör ihop till en jämn smet och häll den i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i cirka 35 minuter. Kolla kakan från 25 minuter och framåt så den inte blir för torr. Cheesecaken ska fortfarande vara lite lös i mitten (skaka formen lite så får man bra koll), men stelnar i kylen. Låt svalna och förvara den sedan inplastad i kylen.
som sagt ni som inte gillar allt för söta kakor skulle älska denna, jag själv är sockergris och hade gärna haft den lite sötare =)
Superenkel att göra !!!!