Ingredienser:
BOTTEN:
- 0,8 dl socker
- 113 gram smör, rumstemperatur
- 3,6 dl mjöl
- en nypa salt
FYLLNING:
- 1,2 dl socker
- 1,2 dl grädde
- 400 g (2 paket) philadelphia
- 3 stora ägg, rumstemperatur
- 1/2 vaniljstång (eller 2 tsk vaniljextrakt)
- 1 msk mjöl
Gör så här:
-
Sätt ugn på 180 grader. Smörj valfri plåt lätt med smör, margarin eller olja.
BOTTEN: -
Börja med att vispa ihop smör och socker i en stor skål tills det blir slät och fluffigt.
-
Tillsätt mjöl och salt och vispa tills allt är väl blandat och smuligt.
-
Tryck ut degen jämnt på plåten och stoppa in i ugnen i 15-17 minuter
FYLLNING: -
Vispa socker, grädde och philadelphia i en skål tills det blir slät. Tillsätt ett ägg i taget.
-
Skrapa ur innehållet utav 1/2 vaniljstång och rör ned i smeten (eller vaniljextrakt). tillsätt därefter mjöl och vispa tills allt är väl blandat.
-
Häll över fyllningen på den varma botten (om den är klar) och stoppa sedan in plåten i ugnen igen i 23-26 minuter, tills fyllningen är stadig.
Låt cheeshcaken svalna helt innan den skärs i bitar, eller stoppa in den i kylskåpet
tills den ska serveras!!!
Jättegod!!!