Chokladcheesecake
Gjorde i lördags en chokladcheesecake. Ni som inte gillar allt för söta kakor kommer gilla denna! Jag hade gärna haft den lite sötare =o) men supergod och krekommenderar den faktiskt!!!
Chokladcheesecake
Cirka 12 bitar
Botten
350 g double chocolate chip cookies
75-100 g rumsvarmt smör
Fyllning
500 g cream cheese (Philadelphia eller liknande färskost)
3 dl crème fraiche, 34 % fett
0,5 dl starkt, ljummet kaffe (eller varför inte stark apelsinjucie eller vad man själv gillar)
200 g mörk choklad (jag tog mörk blockchoklad och det blev bra)
2 msk kakao (om man valt blockchoklad för att få lite mer chokladsmak)
3 ägg
En knapp dl strösocker
- Botten: Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 26 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
- Kör kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan du förbereder fyllningen.
- Fyllning: Rör cream cheese och crème fraiche smidigt tillsammans. Rör ner kaffet lite i taget i färskostblandningen.
- Bryt chokladen i mindre bitar, smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad och rör ner i färskostblandningen. Sikta i kakaon i färskostblandningen och rör om.
- Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och blanda ner lite i taget i smeten. Rör ihop till en jämn smet och häll den i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i cirka 35 minuter. Kolla kakan från 25 minuter och framåt så den inte blir för torr. Cheesecaken ska fortfarande vara lite lös i mitten (skaka formen lite så får man bra koll), men stelnar i kylen. Låt svalna och förvara den sedan inplastad i kylen.

som sagt ni som inte gillar allt för söta kakor skulle älska denna, jag själv är sockergris och hade gärna haft den lite sötare =)
Superenkel att göra !!!!