Skurna chokladkakor

publicerat i Mat & Dryck;
Skurna chokladkakor


Ingredienser:

200 gr smör
2,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 ägg

1 ägg till att pensla på & pärlsocker att strö över.

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär det rumstempererade smöret i bitar och lägg i en bunke.

Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en kakdeg.

Dela degen i 4-6 delar, rulla till längder och lägg på en klädd plåt, platte till rullarna.

Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.



Skär kakorna till ca 2 cm breda sneda bitar & låt kakorna svalna.

Förvara i burk!

Kommentera inlägget här :