morotskaka

publicerat i Mat & Dryck;
Morotskaka

3 ägg (gärna ekologiska)
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1½ tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malen ingefära
1 nypa salt
1½ dl solrosolja
4½ dl rårivna morötter

Frosting
60 gr mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 g philadelphiaost


Sätt ugnen på 150°C. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt olja och rivna morötter och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i ca 55 minuter. Känn efter med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna.

Rör ihop ingredienser till frostingen. (Rör ihop först - vispa sen, annars riskerar man att bli täckt av florsocker...) Vispa sedan tills den blir jämn och krämig. Bred över kakan.




Kommentera inlägget här :