Fylld pannkaka med köttfärs

publicerat i Mat & Dryck;

 

För 4 personer.

Perfekt bjudmat. Förbered den innan gästerna kommer och bara värm upp i ugnen.

Pannkakan:
4 ägg
6 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk smält smör

Fyllning:
2 gula lökar
600-700 g köttfärs
1 dl matlagningsgrädde eller cremé fraiche
2 msk fransk senap
1 hackad röd eller grön paprika
1-2 dl gräddost i smeten
Ev lite vatten
Salt
Peppar
Paprikapulver

Gör så här

Vispa ihop pannkakan till en jämn smet. Låt svälla en stund. Smörj ett bakplåtspapper och häll smeten på pappret i en långpanna.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 20 min. Låt stå kvar några minuter på papperet.

Stek hackad lök och färsen ihop. Smaksätt med kryddor och ev lite vatten. Lägg i paprikan och låt puttra en stund.
Tillsätt grädden och till sist osten.
Osten får inte sjuda får då blir den seg.
Bred på fyllningen på pannkakan och rulla ihop. Lägg skarven nedåt
Gratinera i 250 grader i ca 10-15 min eller tills den fått färg.

Kommentera inlägget här :