Dadli

publicerat i Mat & Dryck;

Sockerlag:


5 kaffekoppar socker

2 kaffekoppar vatten

1krm citronsyra

koka upp och låt koka i 5 minuter. Ta av den från plattan och låt det svalna i lugn och ro.

 

Datli

3st ägg

2½ dl matolja

2½ dl mjölk

1½dl youghurt

1tsk bakpulver

10 dl vetemjöl

Blanda ihop till en lös deg och låt jäsa i en timme.

Häll i en spritspåse och tryck ut i den varma oljan sedan klipp med en sax när du fått ut ca 10cm långa korvar. När dom har fått färg ta upp och häll i sockerlaget doppa dom snabbt och låt de ligga i sockerlaget i ca 30 sek sedan ta upp dom och lägg över dom i en burk.

 


 

 

 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av sara:

Du är inte dålig du! Att du orkar!

2:a kommentar, skriven , av Anonym:

det ska vara 15 min det ska jäsa inte mer. står fel upptäckte jag =)

Kommentera inlägget här :