Biskvier

publicerat i Mat & Dryck;

Biskvier

 

Bottnar

 

450g mandelmassa

3 st äggvitor

1½ dl strösocker

 

Smörkräm

 

400g rumstempurerat smör

5 st äggvitor

5 dl florsocker

2 dl nutella

50 g blockchoklad (ljus)

 

Granering

 

300g vitchoklad

50 g kokosfett

 

  1. Börja med bottnarna: Vispa äggvitan till ett löst skum. Blanda i sockret och vispa. Fördela i mandelmassan och vispa till en jämn smet.

  2. Spritsa ut smeten eller klicka ut den med hjälp av skedar. Baka i 175 grader 15-20 minuter. Tills bottnarna har fått fin färg. Var försiktig när du lossar bottnarna från pappret, funkar bra om man har möjlighet att låta pappret med biskvier ligga i frysen en stund.

  3. Smörkrämen: Vispa smöret "pösigt".

  4. Vispa äggvita och florsocker över varmt vattenbad. Det ska bli som marängsmet. Rör smeten kall och klicka i smöret.

  5. Smaksätt med chokladen, nutellan.

  6. Sedan brer du krämen snyggt på undersidan av biskvierna, konformat. Låt dem stå i frysen en stund före chokladdoppning.

  7. Garnering: Smält chokladen och kokosfettet i antingen i vattenbad eller i mikro. Doppa biskvierna i den smälta chokladen, låt biskvierna stå i kylskåpet en stund innan servering. Går jättebra att frysa in och spara till andra tillfällen.

 

 

Jag har verkligen glömt och ta dom sista korten, hur det gick till vet jag inte. trodde jag tog korten men tydligen inte. ska lägga upp korten sen till er!

Kommentera inlägget här :