Mazarinkaka med hallonglasyr

publicerat i Mat & Dryck;

Dagens fika!!!!

 

Mazarinkaka med hallonglasyr



Enkel mazarinkaka som går jättefort att göra. Ändrade lite i orginalreceptet nu efter att jag bakat den. Beskrivningen när jag bestämde mig för att baka kaka var "En saftig, nästan fuktig konsistens, hallon och en lätt smak av bittermandel gör den här kakan oslagbart läcker!" Oslagbart var kanske lite o ta i, den var helt ok!

Mazarinkaka med hallonglasyr
Ingredienser:

- 175 g smör
- 75 g mandelmassa
- 1 ägg
- 1 droppe bittermandelarom (tar ni mer så blir det en alldeles för stark och bitter smak)
- 1 1/2 dl mjölk
- 2 1/2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver

HALLONGLASYR:
- 1 dl florsocker
- 1/2 dl hallonsylt

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 180°.
  • Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål.
  • Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. Rör ner smöret.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten utav ugnen i 30-40 min, tills kakan är torr och inte vattnig/dallrig. Låt kakan svalna något.
  • GLASYR: Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan. Garnera alternativt med hallon.

    Tips! Har du sötmandel men inte mandelmassa? Mal 1/2 dl sötmandel i mandelkvarn och blanda det med 1/2 dl strösocker.

Kommentera inlägget här :