Cheesecake Brownies

publicerat i Mat & Dryck;

Cheesecake Brownies



Kompakt chokladig brownie botten täckt med philadelphia ost resulterar i en härlig cheesecake brownie. Väldigt enkel att göra och jag fick höra massa komplimanger. För den som älskar choklad och cheesecake så är det bara att ta fram alla ingredienser och get started!

Cheesecake Brownies
Ingredienser:
BROWNIE
- 120g smör
- 100g mörk choklad
- 2 1/4 dl socker
- 2 ägg, stora
- 1 tsk vaniljextrakt

- 1,5 dl mjöl

- 2 tsk kakao

- en nypa salt

CHEESECAKE

- 200g (ett paket) philadelphia ost

- 0,8 dl socker

- 1 ägg, stor

- 1/2 tsk vanilj extrakt


Gör så här:
BROWNIE

  • Sätt ugnen på 180 grader. Täck en fyrkantig (20x20) form med foliepapper och smörj formen. Lägg åt sidan.
  • Smält smör och choklad i en liten kastrul, rör om tills den är slät. Låt svalna.
  • Vispa ihop socker, ägg och vanilj extrakt. Tillsätt choklad blandningen och vispa slät. Sikta i mjöl, kakao och salt och rör ihop tills allt blandats. Häll smeten i formen och lägg åt sidan.
    CHEESECAKE:
  • Vispa ihop philadelphia, socker, ägg och vanilj extrakt tills det blir slät.
  • Skeda över klumpar (med hjälp av en sked) cheesecake på brownie smeten och ta en kniv och skär runt. Det blir fina mönster när man sedan skär upp den. Grädda i ugnen i ca 35 minuter, tills konsistensen är fast. Låt svalna helt innan den skärs upp.


Kommentera inlägget här :