Jobb

publicerat i Allmänt;

Drog till Liseberg igår med jobbet! Tokgänget hängde ihop iaf !!!

Nov. 28, 2012

publicerat i Allmänt;

Jobb 7-16 sen träningspass !!! Och julpynt har jag sett !!!

Lite av varje när det gäller julpynt!!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3075814/images/2012/pic_50b528c7ddf2b36d92000e5d.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3075814/images/2012/pic_50b528d2ddf2b36d77000f14.jpg" class="image">

Charm

publicerat i Allmänt;

Charmen med att prata med en fyra åring är att när man säger hejdå i telefonen då pussar hon telefonen och gör nosnos mot den.. Sedan lägger den ifrån dig så man ska "titta" på tv med henne !!! De är min lilla drake det!!!

Barn mys!!!

publicerat i Allmänt;

Mysdag hos Camilla idag!!! Lekt massor med pojkarna och myst mycket med lilla Mejja !!! Olle och jag lekte med lego Ojj vad det small!! Killen är bra charmig!!!
Milla laga god kyckling i ugn till lunch! Glömde fota!

Senare ikväll körde jag ett hårt pass på gymmet! Stolt över mig själv :-)

Fötter

publicerat i Mode;

Efter ett varmt fotbad, peeling, har jag kletat på massa fotkräm, näst intill för förmycket sen på med sköna sockar under natten! Imorgon vaknar jag med mjuka fötter igen 😉

Earth hour bakelse

publicerat i Mat & Dryck;
 
 
 
 
Ingredienser
6 dl havregryn
½ tsk bikarbonat
½ dl socker
175 g smör, rumsvarmt

Nyponkräm:
5 dl nyponsoppa
4 msk maizena
1 dl vatten
½ vaniljstång
1½ gelatinblad
½ dl socker
1½ citron, färskpressad juice av

Vaniljbavaroise:
½ vaniljstång
1¼ dl socker
6 äggulor
4 gelatinblad
1½ dl + 4½ dl vispgrädde
1½ dl mjölk
ca 100 g mörk choklad, garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 °C. Blanda havregryn, bikarbonat och socker i en bunke. Tillsätt smöret och arbeta in det så det blir en jämn massa.
Tryck ut på bottnen i en bakpappersklädd ugnssäker form, ca 20 * 30 centimeter.
Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna.
Rör ut majsstärkelsen i vattnet.
Dela och skrapa ut fröna från den halva vaniljstången.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
Koka upp nyponsoppa, socker, citronjuice och vaniljstång + frön i en kastrull.
Vispa ner majsstärkelseblandningen, låt sjuda under omrörning cirka 2 minuter, tills det tjocknat.
Ta från värmen, lyft upp vaniljstången.
Ta upp gelatinbladen och vispa ner i krämen.
Häll den varma krämen på kakan i formen och ställ in i frysen medan vaniljbavaroisen görs.
Dela och skrapa ut fröna från den halva vaniljstången.
Vispa ihop socker och äggulor i en bunke. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Koka upp 1½ dl grädde, mjölk och vaniljstång + frön.
Vispa ner den uppkokta gräddmjölken i äggvispet.
Häll tillbaka i kastrullen och värm under vispning tills det tjocknar (83° C), det får inte koka.
Ta från värmen och lyft upp vaniljstången.Ta upp gelatinbladen och vispa ner i krämen.
Låt svalna helt.
Vispa 4½ dl grädde fluffigt.
Vänd ner i den avsvalnade vaniljkrämen.
Bred ut över nyponkrämen, ställ in i frysen cirka 2 timmar.
Ta ut, låt tina och skär i 12 bitar.
Garnera med hyvlad/riven choklad.
 
 
 
 

Badkar

publicerat i Mode;

En vacker dag i mitt drömhus o dröm badrum ska du få vara!!!

CK

publicerat i Mode;

Ck one SHOCK!
Testa!
Tycker dock det är näst intill sommar doft! Men god :-)

Kiko nagelack

publicerat i Mode;

Hitta denna i lådan med all nagelack! Gillar den! Torkar fort också!!! :))

Kurdisk mat

publicerat i Mat & Dryck;

Dolma är en av mina favorit rätter!!! Så gott!

Efterrätten heter bahalabi, kommer recept o bättre kort en annan dag 😉

Nagelack

publicerat i Mode;

Dyr nagelack, billig, mellanting... Testat lite av varje, fastnat dock för denna med magnet. Sen essie, o till sist men inte minst är det Gina Tricots nagelack!


Shopping

publicerat i Mode;

Idag har jag gått i Skövdes gator, affärer, shoppat lite, sett mig omkring o bara varit!