15 Aug

publicerat i Allmänt;
Kom hem till ett stort hus idag och en mycket glad vovve!
Efter ha gjort mina 5 natt pass är jag äntligen ledig två nätter!
 
Är även hus och hundvakt ! Min kära Anna med familj åkte på semester, jag jobbar och kan lika gärna va i huset med lilla Lisa!
 
Tur man har så bra vänner som också ställer upp när man sover, kommer förbi och går ut med Vovven =)
 
Sen kom Linda förbi en sväng med Pizza och toa rulle! ;)
 
Annars har jag varit duktig och storstädat, tvättat och kvällen blir lugn nu! En sen kvälls promenix med vovven. (nog hon som går ut med mig mer än jag med henne) ;)
 

Chokladig cheesecake med tryffeltäcke

publicerat i Mat & Dryck;

Du behöver:

200 gram färskost te.x Philadelphia
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 stycken äggvitor
3 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad
3 / 4 pkt digestiv ( eller efter smak och tycke)
25-50 gram smält smör

 

Chokladtryffel :
200 gram mjölkchoklad
1 1/2 dl grädde
3 msk smör

 

Gör så här :
Mixa eller smula digestiven och rör ihop med det smälta smöret.
Tryck ut i en rund form, med avtagbara kanter. ( ca 20- 22 cm. )
Riv mjölkchokladen grovt på ett rivjärn.
Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar. Viktigt att äggviteskålen är riktigt ren och torr. Annars går det inte vispa dem tillräckligt fluffigt. Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker – vispa tillsammans till en slät smet. Vispa grädden i en annan skål och vispa den till ett ganska hårt skum.
Vispa sedan äggvitor i en till skål och vispa till ett hårt skum (du ska kunna hålla bunken upp och ner, och äggvitorna ska inte rinna ut ) och vänd sedan ner denna i smeten också.
Rör ner den rivna chokladen, och vänd om tills det blandat sig. Häll upp smeten i en rund form med avtagbara kanter och täck med plastfolie och ställ i frysen.
Då kan du börja med chokladtryfflen: Bryt chokladen, i mindre delar.
Låt grädden och smöret sjuda upp i en kastrull, häll sedan den heta grädden över chokladen och rör tills tryfflen är slät.
låt detta svalna i kylskåp innan du brer detta över cheesecaken.

Sedan ska den stå i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten innan du serverar.
Ta fram den en kvart  innan den ska serveras.

 

tiden

publicerat i Allmänt;
Vad gar hänt?!
Tiden springer iväg =)
nu har man lite projekt på gång! kommer berätta framöver vad det är! =)